Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Saopštenje: Održana Druga radionica u okviru Regionalnog foruma o pravosudnoj saradnji 2019.

Saopštenje: Održana Druga radionica u okviru Regionalnog foruma o pravosudnoj saradnji 2019.
Datum objave: 20.09.2019 14:46 | Autor: Ministarstvo pravde

Ispis Štampaj stranicu


Druga radionica u okviru “Regionalnog foruma o pravosudnoj saradnji 2019: Revizija bilateralnih ugovora o pravosudnoj saradnji između Crne Gore i zemalja Regiona”, održana je u četvrtak i petak u hotelu “Kalamper” u Baru.

Regionalni forum organizuje Ministarstvo pravde Crne Gore, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za razvoj prava IDLO i uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Podgorici, a njegova druga radionica bila je posvećena ugovorima o izručenju i ugovorima o međusobnom izvršenju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Učesnici radionice bili su predstavnici ministarstava pravde, sudova i tužilaštava Republike Srbije, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije, kao i projekata EUROL II i IPA 2017 “Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu”, koji je i predstavljen učesnicima Radionice.

Tema prve radionice bili su ugovori o pravnoj pomoći u krivičnim i građanskim stvarima, a završni skup planiran je za decembar, kada je predviđeno usvajanje izvještaja sa Regionalnog foruma, koji treba da bude osnova za unaprjeđenje bilateralnih ugovora o pravosudnoj saradnji između Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana.