Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

MPA

 

>

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin primio ministra pravde pokrajine Bavarske Vinfrieda Bausbaka

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin primio ministra pravde pokrajine Bavarske Vinfrieda Bausbaka
Datum objave: 12.04.2017 13:38 | Autor: Lj.J

Ispis Štampaj stranicu


Lj.J.     Lj.J.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin sastao se danas u Vili “Gorica” sa ministrom pravde pokrajine Bavarske Vinfriedom Bausbakom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. 

Sagovornici su ocijenili da je dosadašnja saradnja dva ministarstva bila na veoma kvalitetnom nivou i izrazili očekivanje da će ista biti nastavljena i u narednom periodu, kroz realizaciju zajedničkih programa, projekata i razmjene iskustava. Ova saradnja je intenzivirana nakon što je potpredsjednik i ministar Pažin posjetio Ministarstvo pravde pokrajine Bavarske u septembru 2015.godine. 

Potpredsjednik i ministar Pažin je podsjetio na projekte koji se realizuju posebno na planu efikasnosti pravosuđa i reforme zatvorskog sistema sa posebnim osvrtom na izvršenje alternativnih sankcija – uslovne osude i kazne rada u javnom interesu. 

Posebno je istakao da važan doprinos u domenu razmjene iskustva u oblasti pravosuđa je davao ekspert iz Njemačke, čiji je angažman na mjestu savjetnika ministra u Ministarstvu pravde Crne Gore, omogućila SR Njemačka u okviru pomoći integracionog putu Crne Gore. 

Ministar Bausbak se zahvalio na prijateljskom prijemu i na pozivu da dođe u Crnu Goru. Rekao je da je Bavarska spremna da podrži Ministarstvo pravde u nastavku reformi i da će ponovo uputiti svoje eksperte koji će doprinijeti izgradnji njegovih kapaciteta.