Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

MPA

 

>

Saopštenje: Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin govorio na skupu Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu

Saopštenje: Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin govorio na skupu Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu
Datum objave: 03.03.2017 16:03 | Autor: Lj.J

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu obilježen početak sprovođenja teorijskog dijela Programa inicijalne obuke za kandidate za sudije i kandidate za državne tužioce. Tom prilikom se potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin obratio prisutnima i medijima.

Na skupu govorili su i predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević i predsjednica Upravnog odbora Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu Senka Danilović.

Obuku će proći 3 kandidata za sudije i 4 kandidata za državne tužioce. Ista se sprovodi u skladu sa izmijenjenim načinom izbora sudija i tužilaca shodno Zakonu o Sudskom savjetu i sudijama ("Službeni list Crne Gore", broj 11/15 i 28/15).

Video: Ministar pravde Zoran Pazin - Otvaranje skupa Centra za obuku u sudstvu i drzavnom tuzilastvu - pokrivalica

Fotografije: PPV Zoran Pazin - Otvaranje skupa Centra za obuku u sudstvu i drzavnom tuzilastvu