Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Министарство правде поводом штрајка у Заводу за извршење кривичних санкција

Датум објаве: 17.07.2013 16:31 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


Осуђеници у Заводу за извршење кривичних санкција, њих 250, наставили су и данас да одбијају затворску храну као разлог наводећи амандмане на Предлог закона о амнестији који је поднио Скупштини посланик СНП-а, Александар Дамјановић.

Генерална директорка за извршење кривичних санкција Славица Рабреновић посјетила је данас Завод за извршење кривичних санкција и разговарала са осуђеним лицима. Они су јој у разговору предочили своје разлоге одбијања хране а Рабреновић је подсјетила да су Министарство правде и Завод за извршење кривичних санкција подржали доношење Закона о амнестији, а Влада Црне Горе је својим мишљењем од 11.03.2013. године, достављеним Скупштини Црне Горе, дала сагласност за доношење Закона. Навела је и да ће Министарство правде сходно закону предузети активности у својој надлежности а поводом давања мишљења на предлог закона који је Влади доставила Скупштина Црне Горе.

Рабреновић је саопштила и то да ће Мишљење Министарства правде на Предлог закона о амнестији бити сјутра достављено Влади. Такође, подсјетила је да ће након те процедуре, о Предлогу закона одлучује Скупштина јер је амнестија општи акт законодавног органа земље.

Директорка Рабреновић је поновила став Министарства правде да се штрајком не може утицати на креирање политике у области извршења кривичних санкција.

Здравствено стање осуђених лица која одбијају затворску храну је стабилно. Безбједносна ситуација у Заводу за извршење кривичних санкција је стабилна.