Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Министарство правде поводом штрајка у Заводу за извршење кривичних санкција

Датум објаве: 16.07.2013 18:04 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


Осуђеници у Заводу за извршење кривичних санкција, њих 250, одбили су да узимају затворску храну као разлог наводећи амандмане на Предлог закона о амнестији који је поднио Скупштини посланик СНП-а, Александар Дамјановић.

Након јутрошње најаве одбијања хране од стране осуђених лица, директор Завода Миљан Перовић са својим помоћницима разговарао је са осуђеним лицима на њихову молбу. Током разговора, директор ЗИКС-а саопштио је да су Министарство правде и Завод за извршење кривичних санкција подржали доношење Закона о амнестији, а Влада Црне Горе је својим мишљењем од 11.03.2013. године, достављеним Скупштини Црне Горе, дала сагласност за доношење Закона.

Безбједносна ситуација у Заводу за извршење кривичних санкција је стабилна.

Генерална директорка за извршење кривичних санкција Славица Рабреновић ће сјутра истим поводом посјетити ЗИКС.

Министарство правде ће сходно закону предузети активности у својој надлежности а поводом давања мишљења на достављени предлог закона.

Истичемо да је одбијање хране право сваког осуђеног лица, те да ће Министарство правде предузети све потребне радње да се осигура поштовање људских права осуђених лица и заштите личности. Подсјећамо да штрајк није нити може бити начин рјешавања потенцијалних спорова, и никако легитиман притисак на креирање политике у овој области.