Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Студијска посјета Пробационој служби Краљевине Холандије

Студијска посјета Пробационој служби Краљевине Холандије
Датум објаве: 13.07.2013 09:38 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


Душан Половић

У оквиру пројекта ИПА тwиннинг 2011 „Подршка реформи система извршења кривичних санкција у Црној Гори”, у периоду од 8-13. јула, делегација коју предводи генерална директорка Директората за извршење кривичних санкција Министарства правде, Славица Рабреновић борави у посјети Пробационој служби Краљевине Холандије. Поред госпође Рабреновић, чланови делегације су директор Завода за извршење кривичних санкција, Миљан Перовић, судија Врховног суда, Ивица Станковић, судија Апелационог суда, Рамила Мијушковић и самостални савјетник у Министарству правде, Миљан Влаовић.
Током посјете, црногорска делегација је посјетила Пробациону службу Краљевине Холандије и упознала се са организацијом и начином рада ове институције. Такође, делегација је посјетила још неколико значајних институција Краљевине Холандије, у првом реду суд који се бави изрицањем алтернативних казни и мјера, полицијски департман који непосредно сарађује са пробационом службом, медицински форензички центар за психијатрију као и два затвора у провинцији Гронингем. У оквиру посјете планиран је обилазак неколико групних пројеката у оквиру којих осуђена лица извршавају казну рада у јавном интересу као и састанци са државним тужиоцем и директором затвора у провинцији Гронингем.
Посјета ће уједно бити прилика за стицање нових искустава у области извршења кривичних санкција, а нарочито у дијелу унапрјеђења рада Дирекције за условну слободу и спровођења алтернативних санкција.