Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Конференција о медицинској етици и здравственој заштити у затворима у организацији Савјета Европе и Директората за извршење кривичних санкција Министарства правде Црне Горе у Рамади, 1-2. јул 2013. године

Датум објаве: 28.06.2013 15:36 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


Генерални директор Директората за извршење кривичних санкција Славица Рабреновић отвориће у понедјељак, 1. јула, у 9.30 сати у хотелу Рамада, сали „Лесендро“, конференцију о медицинској етици и здравственој заштити у затворима, коју Министарство правде Црне Горе организује у сарадњи са Савјетом Европе.

Током дводневне конференције која ће окупити експерте из ове области на националном нивоу и Савјета Европе као и представнике невладиних организација, размијениће се, између осталог, и искуства и најбоље праксе Савјета Европе у области здравствене заштите у затворима, прилагођавања стандардима Савјета Европе у области медицинске етике у затворима, психијатријске његе и планова третмана психо-социјалне рехабилитације, здравствене заштите рањивих категорија у затворима, као и болести зависности и рада са затвореницима зависницима од дрога.

Конференција је једна од активности коју Савјет Европе организује у Црној Гори након успјешног учешћа делегације наше земље на Мултилатералном састанку на тему управљања затворима у Стразбуру 25-26. априла 2013. године.

Конференција је отворена за јавност.

Дневни ред догађаја можете преузети овдје.