Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Najava: Dvodnevni radni sastanak na temu „Kazna rada u javnom interesu “

Datum objave: 11.03.2016 16:00 | Autor: Dražen Radonjić

Ispis Štampaj stranicu


Najava: Dvodnevni radni sastanak na temu „Kazna rada u javnom interesu “

 

Ministarstvo pravde Crne Gore u saradnji sa Centrom za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije (CILC) i Holandskim Helsinškim komitetom, organizuje u ponedeljak 14. marta i utorak 15. marta 2016. godine, u hotelu „Aurel“ u Podgorici sa početkom u 10:00 časova, dvodnevni radni sastanak na kojem će uzeti učešće predstavnici pravnih lica u kojima se izvršava kazna rada u javnom interesu u Crnoj Gori.

Sastanak će otvoriti generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde Crne Gore, gđa Slavica Rabrenović.

Tokom radnog sastanka, najviše pažnje će biti posvećeno saradnji između Direkcije za uslovnu slobodu i pravnih lica kod kojih osuđena lica izvršavaju kaznu rada u javnom interesu. Službenici Direkcije za uslovnu slobodu Crne Gore, probacioni službenici iz Kraljevine Holandije i predstavnici pravnih lica će razmijeniti iskustva u pogledu sprovođenja kazne rada u javnom interesu i unaprijeđenja rada Direkcije za uslovnu slobodu u Crnoj Gori.

Radni sastanak se organizuje u sklopu holandsko-crnogorskog projekta „Podrška probacionoj službi i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori“, koji je finansiran kroz Matra-CoPROL program Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije.

Uvodni dio sastanka je otvoren za javnost.

Više informacija o projektu:

http://www.cilc.nl/project/probation-and-alternative-sanctions-in-montenegro

http://www.nhc.nl/activities/projects/current_projects/Support_to_the_probation_service_and_the_system_of_alternative_sanctions_in_Montenegro.html?id=229